Candidat

Carmen Gabriela AVRAM

 • INTEGRITATE

 • STAT DE DREPT

 • VALORI EUROPENE

Legenda

Integritate

Candidații urmăriți penal, trimiși în judecată, condamnați penal nedefinitiv sau definitiv, incompatibili, în conflict de interese sau implicați în situații foarte grave cu potențial penal.

Candidații implicați în alte situații grave care pun sub semnul întrebării integritatea lor.

Candidații fără probleme definite anterior.

Stat de drept

Candidații cu inițiative legislative de limitare a atribuțiilor DNA, ANI, ICCJ sau de schimbarea a legislației penale in sensul dezincriminării unor fapte penale pentru foloase personale sau partinice, cu voturi împotriva ridicării imunității colegilor parlamentari sau cu declarații repetate pentru subminarea credibilității instituțiilor judiciare independente.

Candidații fără probleme definite anterior.

Candidații fără probleme definite anterior.

Valori Europene

exprimarea constantă, uneori virulentă, de poziții anti-europene, marcată de contestarea pe scară extinsă a obiectivelor și valorilor UE și promovarea unei retorici suveraniste.

cel puțin o poziție anti-europeană exprimată și contestarea sporadică a unor obiective și valorilor UE, inclusiv prin poziționarea naționalistă.

nicio poziție publică antieuropeană exprimată, fiind permise cel mult scăpări contra unor obiective și valorilor UE, acoperite însă de angajamentul clar pro-european

Carmen Gabriela AVRAM

PARTID

NIVEL DE EDUCAțIE

Partidul Social Democrat (PSD)

Studii post-universitare

Risc integritate

Minim

Risc stat de drept

Ridicat

Risc valori europene

Ridicat

Activitate profesională

 • Jurnalist, Antena 3, Trustul Intact: 2010-2019
 • Jurnalist, ProTV, Trustul MediaPRO: 1996- 2010

Nivel de educație

Studii post-universitare

Detalii Integritate

 • Nu are probleme de integritate cunoscute.

Atitudine față de statul de drept

 • A susținut mai mult sau mai puțin direct efortul propagandistic de la Antena 3 privind demonizarea luptei anticorupție și a justiției. Imediat ce a fost nominalizată pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare, Carmen Avram și-a exprimat direct viziunea conform căreia orice poziționare de partea justiției și împotriva politicienilor corupți reprezintă o "călcare a principiilor democrației. [...] Aceşti doi ani din urmă (2017-2018) m-au speriat cumplit pentru că, dintr-o dată, când te-ai fi aşteptat ca noi să ne fi aşezat în democrație, a devenit periculos să ai o altă opinie. A devenit o crimă." (Detalii aici)

Atitudine față de Valorile Europene

 •  A participat, în activitatea sa profesională la trustul Intact, la promovarea discursului comun PSD – Antena 3, marcat de anti-occidentalism, demonizarea Uniunii Europene, enunțarea Roexit-ului ca alternativă, atacurile la justiție, inventarea pericolelor Soros și statul paralel.

Partid

Partidul Social Democrat (PSD)

Istoric politic

 • Partidul Social Democrat (PSD): din 2019

Activitate Parlamentară

Nu a mai fost membru al Parlamentului European sau Parlamentului României

Studii

 • Studii post-universitare, Relații internaționale, Școala Națională de Studii Politice și Administrative: 2004
 • Licență, Căi ferate, drumuri și poduri, Institutul Politehnic "Gh. Asachi" Iași

Declarație de avere

Vezi aici - Acest link duce la alt site

Declarație de Interese

Vezi aici - Acest link duce la alt site

Controverse

 • Laudele exagerate pentru PSD și premierul Viorica Dăncilă făcute după anunțarea candidaturii la europarlamentare au stârnit numeroase comentarii, unele de uimire, generate mai ales de translatarea discursului lacrimogen de la emisiunea În Premieră către zona politică, (Detalii aici)

Prezența online