CV partid

Partidul Social Democrat Independent

Compară Adaugă la favorite
  • INTEGRITATE

  • STAT DE DREPT

  • VALORI EUROPENE

Legenda

Integritate

Candidații urmăriți penal, trimiși în judecată, condamnați penal nedefinitiv sau definitiv, incompatibili, în conflict de interese sau implicați în situații foarte grave cu potențial penal.

Candidații implicați în alte situații grave care pun sub semnul întrebării integritatea lor.

Candidații fără probleme definite anterior.

Stat de drept

Candidații cu inițiative legislative de limitare a atribuțiilor DNA, ANI, ICCJ sau de schimbarea a legislației penale in sensul dezincriminării unor fapte penale pentru foloase personale sau partinice, cu voturi împotriva ridicării imunității colegilor parlamentari sau cu declarații repetate pentru subminarea credibilității instituțiilor judiciare independente.

Candidații fără probleme definite anterior.

Candidații fără probleme definite anterior.

Valori Europene

exprimarea constantă, uneori virulentă, de poziții anti-europene, marcată de contestarea pe scară extinsă a obiectivelor și valorilor UE și promovarea unei retorici suveraniste.

cel puțin o poziție anti-europeană exprimată și contestarea sporadică a unor obiective și valorilor UE, inclusiv prin poziționarea naționalistă.

nicio poziție publică antieuropeană exprimată, fiind permise cel mult scăpări contra unor obiective și valorilor UE, acoperite însă de angajamentul clar pro-european

Nume

Partidul Social Democrat Independent Partidul Social Democrat Independent (PSDI)

Descriere

Partidul Social Democrat Independent (PSDI) se vrea a fi continuatorul partidului PSDI înfințat in anul 1946 de catre Constantin Titel Petrescu. Actualul PSDI a fost înfințat la inceputul anului 2019. În acte președintele partidului apare Petre Marian Leonard, însp printre fondatori se numără și fostul membru PSD și primar al sectorului 5, Marian Vanghelie.

Afiliere

Partidul Social Democrat Independent nu are în acest moment nicio afiliere politică. Marian Vanghelie dorește afiliera cu socialiști europeni, el declarând ca poartă discuți în acest sens.

Istoric

Alegerile europarlamentare din mai 2019 sunt primele alegeri la care participă PSDI.

Evenimente

• 2019 : Înfințarea partidului PSDI • Martie 2019 : Lansare canditați europarlamentare

Orientare

PSDI se autodefinește ca fiind adevăratul continuator al idealurilor și valorilor de stânga, apărător al drepturilor celor mulți.

Presedinți

• 2019-prezent: Petre Marian Leonard